Far og datter træner karate på samme hold

Louise Larsson og hendes far, Jan Jørgensen, træner karate på samme hold, begge med sort bælte. Det har givet en særlig far- datter-glæde. Det startede med, at Louise skulle lære selvforsvar, så hun kunne være tryg ved at færdes alene i byen. Siden er det blevet til langt mere end selvforsvar; Louise blev totalt grebet af sporten, begyndte at stille op til stævner og endte snart på landsholdet.

I starten var Louise ikke meget for at begynde at træne karate, men hendes far, Jan, holdt fast, efter at have læst i et blad om sportsaktiviteter: Louise skulle lære selvforsvar! Det var dog bedre end svømning og lignende, syntes Louise, der hurtigt blev grebet af karatens ånd og snart fik lyst til at blive bedre og bedre. Også kammeratskabet i klubben med de andre piger og drenge havde stor betydning. Derudover syntes hun faktisk, det var sejt at træne karate.

Louise tog mere og mere del i klubbens aktiviteter og stillede flittigt op til stævner. Her blev det i løbet af få år til i alt 30 medaljer fordelt på både guld, sølv og bronze. Senere har Louise tilbragt et par år på det nationale karatelandshold.

Bambusskov i Kyoto

Louise Larsson og Jan Jørgensen

Med tiden fik Jan lyst til selv at prøve kræfter med karaten. I starten var Louise skeptisk og syntes det var lidt pinligt at have sin far med i klubben. Men siden forbarmede hun sig over ham.

- Da jeg havde trænet i seks år, og var fyldt 12, syntes jeg det var ok, at min far begyndte at træne karate, husker Louise.

- Det er fedt at træne sammen, og på den måde forstå karatens idé. Vi snakker om, hvad karate betyder for os, og hvordan vi hele tiden kan forbedre os.

- Vi træner to til tre gange om ugen, og nyder det fællesskab, karaten giver os som far og datter, og ikke mindst samværet med de andre på holdet, fortæller Jan og Louise i munden på hinanden.

Lige nu træner Louise op til sin næste sortbæltegrad i december. Ved siden af karaten studerer Louise molekylær biologi på Københavns Universitet.

- Selvom det er et tidskrævende studie, er karate med til at give masser af energi, fortæller Louise. Jan supplerer med, at han selv oplever karaten som et dejligt frirum fra sin travle hverdag.