Da sensei Jan Meyer var på besøg

Af Anja Søllner

Sensei Jan Meyer

Lørdag d. 28. februar var der inviteret til mini-gashuku med Sensei Jan Meyer i klubben. Der var afsat tre timer til eventen, og vi fik glæde af at blive undervist af hele fem instruktører. Udover Sensei Jan Meyer (6. dan) underviste klubbens

egne instruktører, Sensei Casper, Sensei Ken, Sensei Mikkel og Sensei Jan Henning (alle 4. dan).

Da jeg er forholdsvis ny i klubben, er jeg næsten kun bekendt med Sensei

Caspers undervisning, så det var rart at blive introduceret til nogle instruktører,

jeg ikke kender særlig godt.

Og selvom de hver især kun havde ca. 30 minutter til at sætte deres præg på dagen, så gik jeg hjem med et enkelt eller flere redskaber fra hver af dem til min personlige træning eller min fremtidige undervisning af andre - om det var Sensei Kens fokus på hoftens åbning i fumi komi-, kansetsu- og yoko-geri, Sensei Jan Hennings fokus på at trække bageste ben med op ved træning af irikumi, eller om det var Sensei Mikkels renzoku-bunkais til Seiyunchin.

Hovednavnet ved gasshukuet var naturligvis seniorinstruktør Jan  Meyer fra Nykøbing Karateklub, som fik en hel time til at undervise hver af de 3 grupper, hvor deltagerne var opdelt afhængig af vores bæltegrad.

Gruppen af sortbælter, som jeg er en del af, havde noget tid i forvejen hørt rygter om, at Sensei Meyer ville køre bunkai til Suparinpei (vores systems mest avancerede kata) med os, så Sensei Casper havde gjort sit for at alle, som havde været til træning i tiden op til gasshukuet, i hvert fald kunne mønsteret af den lange kata, og var i stand til at køre den på fri takt på dagen.

For at få noget ud af gennemgangen af bunkai til så avanceret en kata, som jeg ikke skal kunne til i hvert fald de næste 20 års gradueringer (og muligvis aldrig), valgte jeg at se dem som træning af eller inspiration til yakusoku-kumite (selvforsvarsteknikker), som de jo i bund og grund er, frem for at se dem udelukkende som pensum til en 6. dans graduering.

Under træningen af bunkais gik Sensei Meyer meget op i, at vi hele tiden trænede med en ny partner. Det har han lagt vægt på i al den tid, jeg har kendt ham som instruktør, både fra min tid i Nykøbing Karateklub, men også ved de danske gasshukuer, hvor han har været instruktør. Det bliver der heldigvis også gjort noget ud af under til den ugentlige træning i klubben.

Sensei Jan Meyer med sortbælterne (unge og voksne).