Karate blev starten på sommerferien

København Karateklub lagde lokaler til begivenheden, hvor 20 glade børn - de fleste under 10 år - kom og oplevede karate i to dage. Da de kom, var de generte, og holdt fast i mor eller far. Allerede efter den første dag var selvtilliden på højkant.

Frederiksberg Kommunes "Ferieavis" havde igen i år sendt avisen ud til alle kommunens skoler.  Gennem avisen kunne børn melde sig til forskellige oplevelser, som en start på ferien. Den mulighed have en flok frederiksberg-børn benyttet sig af.

Syv af karateklubbens unge instruktører tog imod de forventningsfulde og generte børn. Malin Elvstrøm-Vieth, der var ”chefinstruktør,” fortæller, at det var søde og ivrige børn, der hurtigt fik en fornemmelse af, hvad karate er, og genertheden forsvandt hurtigt.

”Det var nogle seje børn, der var 'på' fra starten. De lærte hurtigt og synes også det var vildt sjovt. De var nærværende og havde fokus på det de skulle,” fortæller Malin.

Der var basisøvelser som spark, stød og ikke mindst parader, når de fra deres træningsmakker, modtog et stød mod mave eller hoved. Det hele med latter og glimt i øjet. Selv de mange armbøjninger tog de med et smil. Ingen blå mærker, skrammer eller blå øjne.

Børnene blev også instrueret i, hvordan man opfører sig dojoen, den sal man træner i, også her var de hurtigt med på, at man bukker når man går ind, og når man går ud af dojoen, og at man hilser med et "OSS" og bukker let.

Kean Ottesen, var taget ind fra Roskilde Festival for at være med til at lære fra sig. Kean er var overbevist om, at flere af børnene er kommende medlemmer i København Karateklub. Det kunne Sanne Nielsen, der bor på Frederiksberg og er mor til Tilde, bekræfte. De havde oplevet "Den japanske festival" på Langelinie i foråret. Tilde og Sanne er ikke i tvivl om, at karate var sagen. Tilde blev spurgt om, hvor meget hun havde lært på de to dage, på en skala fra 1-10. Uden tøven meddelte Tilde og mor Sanne, at det var 8/9.

For at give et varieret billede af, hvad karate også er, skulle børnene deltage i et mini-stævne i kumite. Kumite er kamp med en modstander, hvor man som voksen kæmper med handsker. For børnene er det såkaldt "klude-kumite." Det vil sige børnene får et bælte på, hvor bløde klude bliver sat fast. Her gælder det om at tage sin modstanders klude. Den der vinder går videre som modstander til en anden vinder. Stævnet sluttede med en bronzekamp og en finale. Der var tænding og koncentration for vinde.

Nicoline Muurmand på 13 år glæder sig allerede til at begynde træningen den 15. august. Flere af forældrene er også klar til at blive medlem i karatefamilien Okinawa Goju-Ryu, der er en gammel og traditionel kampsport.

Der er stadig flere ledige pladser på både børne- og voksenholdene for dem, der måtte være interesseret.

Tekst og billeder: Marousca Helqvist