Tre guld- og en sølvmedalje!

For Max Gottlieb på 9 år blev deltagelsen i Stilmesterskabet i Idrætshuset på Østerbro til tre guld- og en sølvmedalje.

Ved mesterskabet stillede Max op i to forskellige kata'er, Seiyunchin og Shisochin, hvor det blev til to guldmedaljer. I kumite (kamp) blev resultatet en guld- og en sølvmedalje. Max synes det er dejligt at vise, hvad man kan, og at blive bedømt på det man har vist alene på et areal, og tilføjer, at det også er godt at høre sine holdkammerater sige "godt gået."

Max har grønt bælte, det vil sige han er 4. kyu, og håber, at bæltet skal skiftes ud til et lilla efter gradueringen i juni.

Han har trænet i København Karateklub i to et halvt år. Max kender klubben gennem sin far, Niels, og sin bror, Neo, der begge træner i klubben. Han synes det er sjovt at træne, og at det er mere teknisk interessant end for eksempel fodbold eller badminton. Max understreger, at det ikke er nemt, men at lysten til at træne er stor, så han kommer til næsten alle træningstimer, med mindre han er syg.

Udover selve træningen, er det hyggeligt at være sammen med sine holdkammerater i de to faste ugentlige træningstimer i klubben. Max er klar over, at det tager tid at blive god, og at man ikke lærer det med det samme. Men for det meste er det sjovt at komme til træning, også selvom det er svært og udfordrende.

For Max er det vigtigt at stille op til stævner, blandt andet for at vise, hvad han kan, og selvfølgelig for at vinde. "Selvom jeg ikke vinder, så har jeg stadig gjort mit bedste, og så bliver man lidt gladere," som han siger.

En dag vil Max gerne med til gasshuku (træningslejr) i Japan, men inden da går turen til forårs-gasshuku i Nykøbing Falster, hvor blandt andre den 9. dan-graduerede Terauchi Sensei fra Tokyo i Japan skal undervise både børn og voksne. Det skal nok blive sjovt!