19 nye sortbæltegrader i København Karateklub

I går fik København Karateklub gradueret 19 nye sortbælter. Det er den absolut største gruppe klubben nogensinde har fået gradueret og samtidig til så høje grader. Cecilie Brandt, Nima Kazemkhan og Amr Hajir blev alle gradueret junior shodan (junior sortbælte) efter en 2 timers sveddryppende graduering. Signe G. Nielsen, Rikke Hein-Rasmussen, Kasper N. Hansen, Renzo Akkerman, Nicklas Iversen, Nina Bendixen, Tilde Jordal, Hjalte Bach og Kenneth Nielsen blev gradueret 1. dan (1. grad af sortbælte) efter en hård 3 timers lang graduering. Karina Nielsen, Morten Poulsen og Stine S. Olsen blev gradueret 2. dan (2. grad af sortbælte) også efter en 3 timers hård graduering. Ken Larsen, Jan H. Larsen og Stijn Mul blev gradueret 3. dan (3. grad af sortbælte) og må nu kalde sig Sensei (mester). Chefinstruktør i København Karateklub Casper Petersen blev gradueret 4. dan (4. grad af sortbælte), efter en helt flot præstation og er nu den højst graduerede i klubben og én af de højst graduerede i landet.

Selve Graduering

For at blive sortbælte (1. dan) går der ca. 5 år, det vil sige at man har det brunebælte. Når man så er blevet 1. dan skal man vente 2 år på at kunne gå til prøve til 2. dan og derefter 3 år til 3. dan osv.

En almindelig graduering (bælteprøve) foregår i selve klubben og kun med klubbens medlemmer. Hvor at sortbæltegradueringerne er for udøvere fra hele landet, som mødes i én klub (i år i København Karateklub) bliver gradueret af blandt andet Sensei Henrik Larsen (7. dan) som er den højst graduerede karateudøver i Danmark. I søndags blev der i alt fra hele landet gradueret hele 75 nye sortbælter.

En sortbæltegraduering varer et sted mellem 2 – 3 timer og er derfor enormt fysisk krævende. Til gradueringen skal der blandt andet demonstreres kata (figurøvelser), kumite (kamp mod én og flere modstandere), selvforsvar, visning af øvelser med traditionelle japanske styrketræningsredskaber osv. Forud for gradueringen får man også en teoretisk prøve i blandt japansk historie og karate teori, nervepunkter m.v.. Til 4. dan skal man dog skrive en hel opgave, som svar på et spørgsmål man får stillet et ½ år før selve gradueringen.

Betydning for klubben
Som tidligere nævnt har der aldrig nogensinde været så mange sortbælter i København Karateklub. Det betyder selvfølgelig at klubben nu får et gevaldigt niveau løft. Hvilket også betyder at klubben nu kan tilbyde hele 2 sortbæltehold et for de højst graduerede og et får det lavest graduerede, hvilket kun meget få klubber kan præstere.

Vi håber at dette vil inspirere endnu flere voksne til at træne karate og til at træne i København Karateklub. Til august åbner vi igen for nye medlemmer og håber at se rigtig mange voksne. Se mere på vores hjemmeside http://www.kbhkarateklub.dk/