FAQ

Nedenfor vil der forhåbentlig være svar på nogle af alle de spørgsmål, du måtte have, inden du starter på at træne karate.

Hvem kan træne karate?

Svar

Karate er for alle uanset alder og køn. Der kræves intet forkendskab. Dog skal børn være fyldt 7 år eller fylde 7 år i det halvår, hvor de starter med at træne.

?

Skal man være i topform for starte på begynderholdet?

Svar

Der er ingen krav til fysisk form, når du starter på begynderholdet. Vi starter på et niveau, hvor alle kan være med!

?

Er det ikke farligt at træne karate?

Svar

Det er ikke mere farligt at træne karate end f.eks. at spille fodbold. I Okinawa Goju-Ryu karate er der ikke fuld kontakt, og man må kun markere sine teknikker. Vi gør meget ud af at undgå skader.

?

Skal jeg aftale tid i forvejen til min prøvetime?

Svar

Det behøver du ikke - vores begynderhold er åbne i hele januar/februar og i august/september, hvis man ønsker en gratis prøvetime. Men bemærk, at særligt børnebegynderholdet meget hurtigt bliver fuldtegnet. Så det gælder om at få tilmeldt sig og betalt hurtigst muligt.

Hvordan er parkeringsforholdene?

Svar

Det er muligt at parkere på den store parkeringsplads i gården og på gaden foran klubben.

..

?

Hvordan kommer man til klubben med offentlig transport?

Svar

Klubben ligger i gåafstand fra Lindevang metrostation og Flintholm station. Endvidere holder bus 29 lige foran klubben.

?

Hvad skal jeg medbringe til prøvetimen?

Svar

Du skal have noget løstsiddende tøj på - f.eks. en t-shirt og et par joggingbukser. Du kan også medbringe et håndklæde, hvis du vil i bad efter træningen.

?

Træner børn og voksne sammen?

Svar

Nej, for at eleverne kan få det optimale udbytte af træningen har vi har opdelt vores begynderhold i følgende grupper: Børn 7-12 år, unge 13-17 år samt voksne, sådan at man kan træne sammen på nogenlunde lige vilkår.

?

Træner begyndere sammen med øvede?

Svar

Nye børn og voksne træner kun med andre nybegyndere, så man kan blive introduceret til karate sammen med nogle på ens eget niveau. Når man har været til den første graduering (bælteprøve), kan man deltage i forskellige arrangementer og ekstratræninger, hvor man kan møde de mere øvede. Undtaget er dog ungdomsholdet, her træner hele holdet, altså nybegyndere og øvede, sammen. Den ene gang om ugen træner de sammen, og den anden gang om ugen er træningen delt op i let-øvede og øvede. Undtagelsen på ungdomsholdet skyldes, at vi i klubben ønsker, at styrke det utroligt gode sociale liv, der er blandt de unge, uanset grad.

?

Hvor ofte er der træning og SKAL man komme hver gang?

Svar

Alle hold træner to gange om ugen. Der er ikke mødepligt, men jo mere du træner, des bedre bliver du, og skal du til bælteprøve (graduering), er der et krav om, at man minimum har deltaget i ca. 40 træningslektioner. Hvis du har dage eller perioder, hvor du ikke kan træne, så tal med din instruktør og få en ordning.

?

Kræver det bestemt udstyr og hvad koster det?

Svar

Det eneste udstyr du behøver for at træne karate er den hvide karatedragt, der kaldes for en "gi" samt et bælte. Du bør starte med en begynderdragt (inkl. bælte) som du kan få for ca. 350-500 kr. Den kan bestilles gennem din instruktør.

?

Skal man gå til bælteprøver?

Svar

Det er frivilligt om man vil gå til bælteprøve (graduering) - langt de fleste finder dog, når de er kommet i gang med at træne karate, at det er en helt naturlig udfordring at afprøve, hvad de har lært.

?

Skal man deltage i konkurrencer?

Svar

Det er helt frivilligt om man ønsker at deltage i konkurrencer.

?

Hvor lang tid tager det at få det sorte bælte?

Svar

Alt efter træningsindsats og evner tager det ca. 5 år.

?

Hvad koster det at gå til karate?

Svar

I forhold til mange andre sportsgrene er det billigt at gå til karate. Se under ”priser” for at se kontingentsatserne.

?

Jeg er gradueret i en anden stilart - skal jeg starte på begynderhold?

Svar

Ja, det skal du, da mange teknikker og kata'er er forskellige fra stilart til stilart. Er du øvet, vil du dog muligvis kunne springe et par grader ved graduering, hvis instruktørerne finder, at du opfylder pensum til graderne.

?

Må jeg bære mit sorte bælte, som jeg har fra en anden stilart til jeres træning?

Svar

Det må du godt under forudsætning af, at du samtidig bærer det stilartsmærke, som du er gradueret sortbælte i. Hvis du vil bære vores stilartsmærke, skal du bære den bæltefarve, du er gradueret i hos os.